Recept

Ajdov krapec

Testo: 

  • 200 g ajdove moke 
  • 100 g pšenične moke 
  • sol 
  • 2 dcl vrele vode 
  • koruzni zdrob

Premaz: 

  • 500 g domače skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 dcl kisle smetane za premaz
  • sol, po želji sladkor

Ajdovo moko poparimo s slano, vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo ohladi, nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo gladko testo. To na pomokani deski tanko razvaljamo na velikost loparja. Lopar potrosimo s koruznim zdrobom in nanj položimo testo. Premažemo s pripravljenim nadevom iz skute, smetane, jajca in sladkorja. Pečemo v krušni peči, lahko tudi v pečici, vendar potem okus ni enak. Krapec ponudimo topel.

Nazaj na seznam