spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Aktualne novice
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Ajdovi štruklji s skuto in proseno kašo med vinogradi v Gačnikovem hramu

Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja Po deželi štrukljev
Priporočeno doživetje pred tem: Vinogradništvo, pletarstvo in žganjekuha na domačiji Kalšek - Podkrajšek v Žičah

V Gačnikovem hramu, ki leži v Klokočovniku na gričku z lepim razgledom na vinograde in Dravsko dolino, se lahko pohvalijo z veliko izbiro domačih kulinaričnih dobrot, med katerimi je največja hišna posebnost »zidano zelje«.

Sprejemajo zaključene družbe do 50 oseb, saj je dostop mogoč tudi z avtobusom.

Tukaj si je mogoče ogledati najstarejšo vinsko trto v Dravinjski dolini, ki so jo po eni izmed zgodb posadili že menihi, ki so živeli v Žički kartuziji. Poznani so bili kot dobri poznavalci vin, hkrati pa kot mogočni gospodarji številnih vinogradov v tej prelepi pokrajini.

Gospodarica Anica Levart je mojstrica priprave tradicionalnih jedi, med njimi so tudi različne vrste štrukljev.

Program
Po prihodu in dobrodošlici z domačimi likerji in žganji ter kratki prestavitvi kmetije vam bo Anica pokazala pripravo ajdovih štrukljev z nadevom iz skute in prosene kaše.

Sledilo bo kosilo, pripravljeno iz domačih surovin. Med prilogami bodo seveda tudi ajdovi štruklji z nadevom iz skute in prosene kaše, potreseni z ocvirki.

Ob glavni jedi in sladici vam bodo ponudili vino, ki se ujema s posamezno jedjo.

Po kosilu se boste lahko sprehodili skozi vinograd, pripravili pa vam bodo tudi degustacijo izvrstnega vina.

Priporočeni meseci izvedbe: vse leto

Cena triurnega doživetja s prikazom izdelave štrukljev, kosilom in dvema vzorcema vina je 15 evrov na osebo in velja za skupine nad 20 oseb.

Gostitelji se bodo z veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili še kakšno drugo nepozabno doživetje. Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

Informacije in rezervacije:

Turistična kmetija Gačnikov hram

Draža vas 33

3215 Loče pri Poljčanah

 

Tel.: +386 (0) 3 576 33 68, +386 (0) 41 355 736

anica.levart@gmail.com

 

© 2017 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje