Ajdovi štruklji s skuto in proseno kašo med vinogradi v Gačnikovem hramu
Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja Po deželi štrukljev
Priporočeno doživetje pred tem: Vinogradništvo, pletarstvo in žganjekuha na domačiji Kalšek - Podkrajšek v Žičah
V Gačnikovem hramu, ki leži v Klokočovniku na gričku z lepim razgledom na vinograde in Dravsko dolino, se lahko pohvalijo z veliko izbiro domačih kulinaričnih dobrot, med katerimi je največja hišna posebnost »zidano zelje«.
Sprejemajo zaključene družbe do 50 oseb, saj je dostop mogoč tudi z avtobusom.
Tukaj si je mogoče ogledati najstarejšo vinsko trto v Dravinjski dolini, ki so jo po eni izmed zgodb posadili že menihi, ki so živeli v Žički kartuziji. Poznani so bili kot dobri poznavalci vin, hkrati pa kot mogočni gospodarji številnih vinogradov v tej prelepi pokrajini.
Gospodarica Anica Levart je mojstrica priprave tradicionalnih jedi, med njimi so tudi različne vrste štrukljev.
Program
Po prihodu in dobrodošlici z domačimi likerji in žganji ter kratki prestavitvi kmetije vam bo Anica pokazala pripravo ajdovih štrukljev z nadevom iz skute in prosene kaše.
Sledilo bo kosilo, pripravljeno iz domačih surovin. Med prilogami bodo seveda tudi ajdovi štruklji z nadevom iz skute in prosene kaše, potreseni z ocvirki.
Ob glavni jedi in sladici vam bodo ponudili vino, ki se ujema s posamezno jedjo.
Po kosilu se boste lahko sprehodili skozi vinograd, pripravili pa vam bodo tudi degustacijo izvrstnega vina.
Priporočeni meseci izvedbe: vse leto
Cena triurnega doživetja s prikazom izdelave štrukljev, kosilom in dvema vzorcema vina je 15 evrov na osebo in velja za skupine nad 20 oseb.
Gostitelji se bodo z veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili še kakšno drugo nepozabno doživetje. Veseli bodo vašega klica in obiska.
Informacije in rezervacije:
Turistična kmetija Gačnikov hram
Draža vas 33
3215 Loče pri Poljčanah
Tel.: +386 (0) 3 576 33 68, +386 (0) 41 355 736