spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Bogastvo ajdovih štrukljev in vodena pokušnja vin na kmetiji Zdolšek, v hiši s tradicijo 1824

Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja

Hiša s tradicijo Zdolšek zagotavlja kakovostno turistično ponudbo gostom, ki pričakujejo zasebnost, udobje, mir, počitek, pristnost in visoko kakovost turističnih storitev. Domačija se uvršča med tiste, ki ne gojijo množičnega, temveč butični turizem.

Njena dejavnost je usmerjena v poljedelstvo in vinogradništvo. O starosti hiše priča odtis letnice 1824 na kamnitem vhodnem portalu. Pred domačijo sta velik vrt z orehi in sadovnjak. Ponudba hrane za goste ni klasična, temveč odraža pristnost domače, a posebne kuhinje. K jedem ponujajo vino iz domače kleti.

Kakovost turistične ponudbe dokazuje uvrstitev domačije v kategorijo štiri jabolka. Elementi tradicije in domačnosti, ki ji dajejo poseben pečat, so bili pogoj za njeno uvrstitev v evropsko mrežo "hiš s tradicijo".
(http://www.hisestradicijo.com/)

Program:

Gostoljubni člani kmetije vas bodo sprejeli z dobrodošlico – ajdovim kruhom z orehi in hišnim vinom rumeni muškat – in vam na kratko predstavili kmetijo ter turistično dejavnost. 

Temu bo sledilo kulinarično razvajanje v hiši, nekoč osrednjem družabnem prostoru v skoraj 200 let stari zgradbi. Deležni boste bogatega, okusnega kosila, v celoti iz domačih pridelkov, pripravljenega po zamislih in receptih gospodinje Milene in izpod rok mladega prevzemnika turistične dejavnosti sina Jureta. H glavni jedi vam bodo med drugimi ponudili hišno posebnost, v glinenih posodah pečene ajdove štruklje, za poobedek pa pečena jabolka z orehovim nadevom in medom. Gospodar kmetije Martin vas bo popeljal na pokušnjo (treh vzorcev) vina v domači kleti. 

Ob kleti stoji mogočna lipa, pod katero boste lahko posedeli in uživali ob bučanju naših najbolj dragocenih zaveznic, čebel iz bližnjega čebelnjaka, v miru in razgledu na zeleno okolico. Prijetno druženje vam bo po želji popestril Jure z igranjem na katerega od instrumentov (kitaro, harmoniko, bariton ali pozavno).

Priporočeni meseci izvedbe: vse leto
Na kmetiji je mogoč nakup vin.

Cena štiriurnega doživetja s pokušnjo treh vzorcev vina in bogatim kosilom, ki velja za skupine nad 10 oseb: 20 evrov na osebo

Gostom, ki bi želeli kak dan v zasebnosti preživeti v bližnji okolici, ponujajo bivanje v hiši ob vinogradu v Vrhu nad Šmarjem, osem kilometrov oddaljeni od domačije. Zmogljivosti so primerne za šest do sedem oseb. Na razpolago so savna, izbira vin v mali hišni kleti, dostava domače tople ali hladne hrane, doživetje pa zaokroži čaroben panoramski razgled na Šmarje pri Jelšah in Sveti Rok …

Gostitelji se bodo z veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili še kakšno drugo nepozabno doživetje (tečaje peke kruha za manjše skupine, darilne pakete, dostavo hladne in tople hrane na dom …). Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

 

Informacije in rezervacije:

Kmetija Zdolšek, hiša s tradicijo 1824

Milena Zdolšek
Okrog 16
3232 Ponikva


Tel.: +386 (0)3 748 22 50, +386 (0)41 208 827
info@zdolsek.si

www.zdolsek.si

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje