spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Doživetje na kozjanski vinogradniški kmetiji Mramor na Bučah

Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja Od Alp do zagorskih gričev

Priporočeni meseci: od aprila do oktobra

Priporočeno doživetje pred tem: pokušnje mlečnih izdelkov, medu, sokov ali žganih pijač na kateri od okoliških kmetij

Trajanje doživetja na kmetiji: okvirno tri ure, lahko ga prilagodijo vašim željam

Za dobrodošlico vam bodo na vinotoču Gruska ponudili domač borovničevec, ocvirkačo in domače suhomesne izdelke (suho salamo, suhe klobase in kozjanski želodec). Gospodar vas bo popeljal na kratek sprehod med vinograde po 500 metrov dolgi panoramski poti. Pot je zložna in primerna tako za starejše kot mlajše, razgled pa sega do Boča, Donačke gore, Svete gore ter Strahinjščice in Sljemena na Hrvaškem. Predstavil vam bo več kot dvesto let star vinski hram z vinogradom, v katerem je trta še vedno zasajena tako, kot je bila večinoma v starih časih, pred sto leti. Ob vrnitvi si boste v vinogradih kmetije Mramor ogledali sodobno vzgojo trte in spoznali zanimivosti o pridelavi grozdja.

Spoznali boste lahko zgodbo vinogradnika in njegovih trt, pot od grozdja do kozarca, torej vse od rezi vinske trte, zorenja grozdja do rojstva mladega vina.

Če boste želeli, vam lahko zgodaj spomladi pokažejo rez trte, pozno spomladi in poleti jih lahko opazujete pri opravilu vseh potrebnih zelenih del, jeseni pa bo lahko vaša skupina sodelovala pri trgatvi, za kar se je treba dogovoriti vsaj do konca avgusta.

V kleti vam bodo gostitelji pripravili pokušnjo od treh do šestih sort vina. Po njej boste lahko uživali v izbranih okusih lokalnih jedi, ki vam jih bodo ponudili v preurejenem skednju nad nekdanjo kletjo.

Postregli vam bodo z govejo ali gobovo juho, nato pa s svinjino in domačimi kokošmi, pečenimi na odprtem ognju, s praženim krompirjem, mlinci, slastnimi sirovimi štruklji ali kozjanskimi krapi ter solato z domačega vrta. K jedi vam bodo ponudili vino, ki vam bo med pokušnjo najbolj všeč, in domač grozdni sok. Pa seveda vodo, ki je iz domačega zajetja. Za razvedrilo vam bo na harmoniko zaigral domač muzikant.

Cena doživetja, ki vključuje dobrodošlico, voden sprehod, dogajanje v vinogradu, pokušnjo vina in kosilo z neomejeno količino pijače, je 20 evrov na osebo.

Najmanjša velikost skupine: 10 oseb

Gostitelji bodo dolžino in trajanje panoramskega sprehoda ter sodelovanja pri delu v vinogradu prilagodili vaših željam. Tako na primer v primeru trgatve po želji ponudijo še toplo malico (obaro, golaž, segedin) za štiri evre na osebo.

 

Informacije in rezervacije:

Vinotoč Gruska

Jože Mramor, s. p.

Vrenska Gorca 15

3255 Buče

Tel.: +386 (0)41 430 159

mramor.joze@gmail.com

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje