spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Dva krajinska parka v enem vikendu na kmetiji Ambrož Gregorc

Spoznali boste krajinska parka – Logarsko dolino in Robanov kot, kjer se kmetuje in gospodari z gozdovi sonaravno. Varovana območja v evropski mreži Natura 2000 in čudovite krajinske podobe pričajo o trdni povezanosti domačinov z naravo skozi stoletja.
Kmetija leži na bregu Savinje ob vstopu v Logarsko dolino. Na njej vas bodo razvajali s sezonskimi, doma pridelanimi jedmi in lokalnimi specialitetami. Gostitelji so najbolj  ponosni na domač savinjski želodec, ki spada med geografsko zaščitene kulinarične specialitete. Ponudba hrane je lokalna in sezonsko obarvana, zato so v pomladnem času na krožnikih regrat in jedi iz čemaža, v poletnih dneh pa sveža zelenjava z vrta, ki jo spremljajo doma prirejeno meso ali postrvi. V gozdovih za hišo poleti in jeseni nabirajo gobe in iz njih pripravljajo gobovo juho in gobove žlinkrofe, privržence vegetarijanske hrane pa razveselijo tudi z domačimi sirovimi in ajdovimi štruklji, žganci …
Na kmetiji imajo krave, konje, koze in kokoši, pa seveda psa in muce.
1. dan:
Prihod na kmetijo pozno popoldne, dobrodošlica in nastanitev. Sledi večerja, po njej  spoznavanje kmetije in predstavitev programa.
2. dan:
Zjutraj vas bo pričakal samopostrežni zajtrk. Po jedilnici se bo razširil vonj po kavi in čaju iz domačih zelišč. Bogato obložena miza bo vabila s savinjskim želodcem, domačimi salamami, lokalnimi siri in skuto s sosednjih kmetij, domačim kislim mlekom, kruhom, medom in marmeladami.
Po zajtrku se boste odpeljali proti Robanovemu kotu. Ob vstopu v dolino, ki jo je pred tisočletji oblikoval ledenik in pustil za sabo sledi v obliki moren, boste parkirali, nato
pa se peš podali po dolini. Spremljali vas bodo neokrnjena narava, pobočja okoliških gora in živali na paši. Na koncu doline, po dobri uri hoje, boste prišli do planšarije, na kateri boste lahko poskusili kislo mleko, žgance in sir.
Po vrnitvi boste lahko izdelovali puščice, in če bo še dovolj časa, se boste naučili streljanja z lokom. Otroci pa bodo ob spremstvu domačih odšli v hlev, kjer bodo lahko krmili živali in pobirali jajca.
Ob večerji vam bodo na kratko predstavili lokalne jedi, s katerimi vam bodo postregli.
3. dan:
Po zajtrku se boste podali na ogled Logarske doline. Priporočili vam bodo, da se podate po označeni pešpoti, okrepčate pa se na eni od planšarij.
Na poti nazaj se boste lahko ustavili še v Centru Rinka v Solčavi, kjer so na ogled razstava o območju, multimedijska predstavitev Solčavskega, galerija, v razstavno-prodajnem prostoru pa je mogoče izbirati med lokalnimi izdelki in spominki.
Program vsebuje:
dva polpenziona
Cena: 66,00 evrov na osebo
otroci do 2. leta starosti prenočujejo brezplačno v sobi s starši
otroci do 7. leta starosti imajo polovičen, do 12. leta pa 30-odstotni popust v sobi s starši na pomožnem ležišču
turistična taksa 1,265 evra na dan
Izdelava puščic: 10 evrov na osebo
V primeru večje skupine vam bodo pripravili vodene oglede, program pa prilagodili vašim željam.
Informacije in rezervacije:
Renata Ambrož Gregorc
Solčava 53
3335 Solčava

Tel.: + 386 (0)3 584 6097, + 386 (0)41 705 949
www.ambroz-gregorc.com/

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje