spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Kuhanje z mojstrom Dejanom na kmetiji Dobrovc pri Rečici ob Savinji

Domačijo Dobrovčevih boste našli v majhnem zaselku Poljane, nedaleč od Rečice ob Savinji. Kmetujejo na naravi prijazen način in so usmerjeni v ekološko kmetovanje. Ukvarjajo se tudi s turizmom ter izvajanjem tečajev in delavnic.

Dobrovčevi so daleč naokoli poznani, da radi svoje goste presenečajo z izvrstno kulinariko, ki  temelji na lokalnih posebnostih ter sezonsko obarvanih jedeh.

Za kulinariko je zadolžen sin Dejan, ki  je odličen mladi kuharski mojster. Svoje znanje je izpolnjeval na usposabljanjih v Franciji in doma v Sloveniji, udeležil se je delavnic kulinarike Andreja Goljata, izpopolnjevanja v priznani restavraciji JB v Ljubljani in v restavraciji Primorka Strunjan, opravljen ima tečaj dietetike in zdrave prehrane ter številna druga usposabljanja.

Kuharsko znanje rad posreduje tudi drugim, zato že vrsto let uspešno vodi delavnice s področja kulinarike. Dobrovčevi izvajajo enodnevne in večdnevne kulinarične delavnice tudi za svoje goste, ki prihajajo na kmetijo.

Za popestritev praznovanja, obletnice, srečanja sošolcev, prijateljev ali morda mladih vedoželjnih gospodinj se lahko odločite preživeti dan z izvrstnim kuharskim mojstrom Dejanom.

Delavnice izvajajo skozi vse leto in niso vezane samo na en letni čas ali na določeno kulinarično temo, prilagajajo jih vašim željam in letnemu času, odvisno od tega,  katera zelenjava je trenutno aktualna.

Izbirate lahko med naslednjimi delavnicami:

- priprava jedi iz čemaža ali špargljev (april, maj),

- priprava lahke zdrave prehrane (junij, julij, avgust),

- priprava ribjih jedi (junij, julij, avgust),

- priprava gobjih jedi (september, oktober),

- priprava štrukljev ali žlinkrofov (od novembra do marca),

- priprava jedi, ki se kuhajo ob kolinah (od novembra do januarja),

- peka kruha in potic (od novembra do marca),

- priprava jedi iz radiča (od novembra do marca),

- priprava jedi iz kislega zelja (od novembra do marca),

- priprava zdrave prehrane (vse leto),

- priprava dietne prehrane (vse leto),

- priprava prehrane, ki vam bo pomagala pri zdravem hujšanju (vse leto).

V nadaljevanju sledi smo opis programa delavnice za eno vrsto jedi, za vse druge  bodo program in ceno pripravili na podlagi vašega povpraševanja.

Program:

Delavnica priprave zdravih jedi iz čemaža

Ob prihodu na kmetijo vas bo prijazno sprejel mladi gostitelj Dejan ter vam za dobrodošlico ponudil šilce domačega  ingverjevega likerja ali kozarec  soka in  domače piškote.

Najprej vam bo predstavil potek delavnice, nato pa vas bo povabil na kratko predstavitev in ogled kmetije. Obiskali boste tudi njihove jelene in jih celo krmili s koruzo, ki jo imajo najrajši.

Od tod boste pot nadaljevali v bližnji gozd, kjer boste skupaj nabirali čemaž. Dejan vas bo seznanil z njegovimi  zdravilnimi  učinki in vas poučil,  na kaj je treba biti pozoren pri  nabiranju in prepoznavanju.

Čemaž ima podobne lastnosti kot česen, vendar je bolj zdravilen, zato ga vse bolj uporabljajo v ljudski medicini in kulinariki. Vpliva na delovanje žlez, krvnega obtoka, čisti celotno prebavno pot in dihalne poti, učinkuje razkužujoče in je dobro sredstvo proti glistam v črevesju, čisti kožo in posledično odpravlja izpuščaje in lišaje, pospešuje celjenje ran in blagodejno vpliva na vse telo. Čemažev sok naj bi celil rane.

Po vrnitvi iz gozda boste skupaj z Dejanom začeli pripravljati različne jedi iz čemaža.

Naučili se boste pripravljati predjedi, namaze, okusne juhe, glavne jedi in zanimive priloge. Ko bodo pripravljene, bo sledila pokušnja dobrot, ki bo že sama zase kosilo.

Po končani delavnici si boste lahko namaze in pesto shranili v manjše kozarčke in jih odnesli s seboj domov, skupaj z recepti za vse pripravljene jedi.

Cena peturne delavnice s pokušnjo je pribl. 25 evrov na osebo.

Na delavnico sprejmejo največ do 15 oseb.

 

Gostitelji se bodo veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili posebno nepozabno kulinarično doživetje.

 

Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

Informacije in rezervacije:

Alojz Potočnik

Poljane 13

3332 Rečica ob Savinji

Tel.: + 386 (0)3 583 52 59, +386 (0)41 269 103

info@turisticna-kmetija-dobrovc.com

www.turisticna-kmetija-dobrovc.com

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje