spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Med virštanjskimi vinogradi pri Škorcu

Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja

Na kmetiji vas bosta z aperitivom in domačo ocvirkovo pršjačo, ki jo speče gospodinja Julijana, pozdravila starejši gospodar Janez in njegov sin Jože. Dobrodošlico bo s harmoniko pospremil Jožetov mlajši brat David.

Popeljali vas bodo na kratek zložen sprehod po svojih vinogradih, ki obkrožajo kmetijo. Mlajši gospodar Jože, ki je tudi mladi prevzemnik kmetije in po izobrazbi kmetijski inženir vinogradniške smeri, vam po predstavil vzgojo vinske trte in sorte, posajene na štirih hektarih. Starejši gospodar Janez pa vam bo predstavil tradicijo družine, ki se že več generacij ukvarja z vinogradništvom. Izvedeli boste tudi, od kod ime Pri Škorcu. Na poti do kapelice, ki leži tik nad vinogradom pri kmetiji, se bo razgled razširil od Buč, Virštanja, Bistrice ob Sotli vse do sosednje Hrvaške.

Po sprehodu si boste lahko ogledali eno najsodobnejših vinskih kleti v regiji. Jože in Janez bosta pripravila vodeno degustacijo vin, za katera so prejeli številna priznanja.

Za kosilo vam bodo ponudili domačo govejo juho, pečenega piščanca in pečenko iz krušne peči, poleg tega pa še puranje zrezke, krompir, pečen v krušni peči, domače sirove štruklje, ki so že več let tradicionalno na njihovi mizi, vinsko omako in domačo solato. Po obedu boste lahko uživali v kavi in orehovi potici.

Cena opisanega doživetja s pokušnjo treh ali štirih sort vina in kosilom je 16 evrov na osebo.

Če imate na razpolago manj časa, se lahko odločite le za ogled kleti in pokušnjo sedmih sort vina, ki jo bosta spremljala domač narezek in kruh iz krušne peči. Cena pokušnje sedmih sort vina z narezkom je 7 evrov na osebo.

Mogoče so tudi različice doživetja z enolončnico, zato so tudi cene samo informativne in jih prilagodijo glede na vaše želje in obseg naročila.

 

Informacije in rezervacije:

Kmetija odprtih vrat Pri Škorcu
Verače 9
3254 Podčetrtek


Tel.: +386 (0)3 580 55 13, +386 (0)41 231 164
J.volavsek@gmail.com

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje