Recept

Mlinčeva potica – mlinčevka

Testo: 

  • 1,2 kg moke (ta boljša bela)
  • 5 rumenjakov
  • 8 dkg margarine ali masla
  • 7 dkg kvasa
  • žlička soli
  • malo ruma
  • 8 dkg sladkorja
  • limonina lupina
  • 0,5 l mleka (po potrebi več)

Testo gladko umesimo, razdelimo na 3 dele in pustimo vzhajati. En del testa del naj bo večji (za ovoj), dva dela pa malo manjša (za mlince); testo za mlince razvaljamo 1 cm na debelo in spečemo ( pri 180 stopinjah C, 5-10 min); JAJČNI SIR Pripravimo ga pred testom. 1 l mleka 15 jajc Jajca stepemo v lončeni skledi, prilijemo mleko in pečemo v pečici, da lepo zakrkne. Precedimo in pustimo, da se ohladi. Pretlačimo. OREHOV NADEV 1,3 kg orehov 1 l mleka 30-40 dkg sladkorja 1 dcl ruma 2 vanili sladkorja cimet limonina lupina Orehe poparimo z vrelim mlekom, dodamo vse dišave in jajčni sir ter narahlo zmešamo. Priprava: Razvaljamo vzhajano testo v obliki pekača (sega naj malo čez rob). Nadev namažemo v debelini mlinca; položimo mlinec, nato spet namažemo nadev, položimo mlinec in namažemo nadev v debelini mlinca. Testo nategnemo z vseh strani , na sredini pa pustimo del nadeva nepokritega (lepo oblikujemo testo). Premažemo s stepenim jajcem in pečemo 20 minut pri 180-200 stopinjah C, da je lepo zapečeno.

Nazaj na seznam