Recept

Norveška - Fårefrikassè

Sestavine: 

  • 1,5 kg ovčjega pleča/sprednjega stegna
  • približno 9 dl vode
  • 2 čajni žlički soli
  • 2 korenčka
  • 2 korenini peteršilja
  • mala švedska repa
  • 4 žlice masla
  • 4 žlice moke
  • približno 6 dl juhe
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1 žlica limoninega soka
  • veliko svežega peteršilja

Kose mesa položite v vrelo vodo. Pustite vreti in posnemite peno. Dodajte sol in kuhajte 1,5 ure. V tem času meso ne sme vreti. Operite zelenjavo in jo narežite na koščke. V ponvi jo kuhajte približno 10 minut - dokler ni skoraj mehka. Stopite maslo in dodajte moko v ločeni ponvi. Dodajte juho, ki je nastala pri kuhanju mesa, in naredite gladko omako. Omaka naj se kuha 10 minut. Dodajte kislo smetano, limonin sok po okusu, sol in poper. Potresite z veliko peteršilja. Postrezite s kuhanim krompirjem. 

"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam