spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Aktualne novice
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Od moke do kruha

Turistična kmetija Kajžar, ki se že od leta 1996 ukvarja s turizmom, se nahaja v sami deželi kralja Matjaža. Že ob samem prihodu na kmetijo, vas bo navdušil lep razgled na mesto Mežica in goro Peco. Naša kmetija obsega komaj 14 ha, zato se od kmetije ne da preživeti. Prav zaradi tega smo na kmetiji razvili prvotno dodatno dejavnost peko kruha, kasneje turistično kmetijo, nato pa še splošno mizarstvo in nabavili še žago za razrez hlodovine. Tako ,da smo v vse te dejavnosti vključeni družinski člani vseh treh generacij, ki živimo na kmetiji. V prostorih namenjeni za turizem imamo prostora za 60 oseb. Naša turistična kmetija je znana predvsem po odojkih pečenih v krušni peči, to je že vrsto let hišna specialiteta. Poznani smo tudi po odličnih narezkih z domačimi suhimi mesninami in s skuto z bučnim oljem in čebulo. Po predhodnem naročilu pa skuhamo tudi kosila in vso ostalo toplo hrano kot so štruklji, koline, obara z žganci …..in še veliko več. Naši gostje imajo na razpolago tudi veliko letno teraso, otroško in športno igrišče. Od moke do kruha: Gospodinja Ljudmila prikaže, kako se zakuri peč in zamesi kruh. Lahko vam pokažemo celoten postopek peke kruha . Najprej skupaj zamesimo kruh ( pečemo izključno domač ržen kruh iz 100 % ržene moke, vode, kvasa in soli, brez kakršnikoli dodatkov ali pa barvil). Nato zakurimo v pravo krušno peč na drva, kasneje pa skupaj naredimo hlebce , počistimo peč in damo kruh pečti. Ko je kruh pečen vsak svoj hlebček odnese s sabo domov. Najprimernejši čas za obisk: Po predhodnem dogovoru, skozi celo leto Potrebna je predhodna najava Informacije: Turistična kmetija Kajžar Ob Meži 10 a 2392 Mežica tel.: +386 (0)2 823 52 85, +386 (0)51 450 841 kmecki.turizem.kajzar@hotmail.com www.turisticnekmetije.si/kajzar Projekt Ohranimo gastronomsko dediščino Slovenije in varujmo okolje, ki poteka v okviru programa Spodbujanje zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb 2009/2010, delno financira Evropska unija, Evropski socialni sklad.
 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje