Recept

Pečena raca z mlinci in rdečim zeljem

Sestavine

  • 1 - 2 raci
  • 150 g masti
  • 100 g prekajene slanine
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 kg rdečega zelja
  • 1 čebula
  • 2 jabolki
  • 1 žlica moke
  • sol

Postopek priprave

Raco očistimo in nasolimo. Slanino narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo raco po prsih. Položimo jo v pekač, segrejemo na 80 g masti in jo prelijemo po raci. Pečemo pri zmerni vročini, dokler se ne zmehča. Med pečenjem jo polijemo s sokom, ki smo ga napravili iz vina, vode in masti ter lasnega soka race. Medtem, ko se raca peče , pripravimo zelje. Narezano zelje dušimo z nastrganimi jabolki na masti sesekljani čebuli. Večkrat ga premešamo in mu prelijemo malo vina in malo vode . nazadnje k zelju primešamo žlico moke, ga popražimo, zlijemo, solimo in prevremo. K jedi ponudimo mlince.

 

"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam