spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Aktualne novice
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Specimo kruh in ocvirkovo potico na kmetiji Urška pri Zrečah

Priporočeni del večdnevnega kulinaričnega potovanja; spanje in dopoldanski program Soržev mlin

Na manjši kmetiji se že od leta 1991 ukvarjajo s turizmom na kmetiji.

Leta 2011 so pridobili certifikat za ekološko kmetovanje.

Stalni gostje so že navajeni, da jih na kmetiji Urška vsestransko razvajajo tako s hrano, pijačo, gostoljubjem,  presenečenji ob različnih priložnostih in drobnimi pozornostmi. Na mizo prihajajo domači sokovi in vina ob jedeh iz surovin, večinoma pridelanih na kmetiji, ki premamijo tudi zahtevne jedce. Pripravljene so po receptih naših babic, ki jih gospodinja Vilma modernizira in pripravlja malo po svoje že več kot 20 let. Znanje uspešno prenaša na hčer Urško, pa tudi na goste, ki se želijo naučiti česa novega.

 

Program:

Na kmetijo boste prišli po ogledu Sorževaga mlina.

Ob prihodu dobrodošlica, nato pa boste skupaj z gospodinjo zamesili testo. Medtem ko bo vzhajalo, boste spoznali kmetijo.

Nato boste oblikovali krušne izdelke in pripravili ocvirkovo potico.

Ko bo vse skupaj drugič vzhajalo, se boste podali v vinsko klet, kjer boste spoznali postopek pridelave vina in poskusili tri vzorce.

Potem boste dali krušne izdelke v peč in ob prijetnem kramljanju in strnjevanju vtisov celega dne pričakali omamen vonj po pečenem kruhu. Sveže izdelke boste želeli poskusiti še tople, in če bo kaj ostalo, jih boste odnesli s sabo.

Ker se topel kruh odlično poda k jedem na žlico, bodo zraven ponudili zelenjavno-mesno enolončnico.

Priporočeni meseci izvedbe: marec, april, maj ter september in oktober

V majhni prodajalni na kmetiji je mogoče kupiti: polstene izdelke, lesene kuhinjske deske, marmelade, vina, sokove ….

Cena štiriurnega doživetja s pokušnjo treh vzorcev vina ter peka in pokušnja krušnih izdelkov in ocvirkove potice ob zelenjavno-mesni enolončnici je 15 evrov na osebo in velja za skupine nad 20 oseb.

Gostitelji se bodo z veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili še kakšno drugo nepozabno doživetje. Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

Informacije in rezervacije:

Turistična kmetija Urška

Križevec 11 a

3206 Stranice

Tel.: +386 (0)3 759 04 10

tk.urska@siol.net

 

www.kmetija-urska.com

 

© 2017 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje