Recept

Štajerska kisla juha

Sestavine: 

  • 1,5 kg svinjskih nogic in repov ali svinjske glave,
  • jušna zelenjava,
  • 1 čebula,
  • 6 strokov česna,
  • 3 lovorovi listi,
  • nekaj zrn popra,
  • brinove jagode,
  • timijan,
  • majaron,
  • peteršilj,
  • feferon,
  • 2 dl vina,
  • kis,
  • 2 dl kisle smetane.

Očiščene svinjske nogice, presekane ne pol, svinjski rep in/ali dele svinjske glave damo kuhati v mrzlo vodo, solimo in pustimo, da nekaj časa vre. Dodamo narezano jušno zelenjavo (korenje, peteršilj, por, zelena, koleraba, zelje, cvetača, popečena čebula, strt česen) in začimbe razen popra. Ko se meso zmehča, v juho dodamo vino in kis ter poper. Stremo feferon, ga dodamo in povsem na koncu dodamo še kislo smetano.

Nazaj na seznam