spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Vikend s piknikom ob Savinji na kmetiji Bukovje

Kmetija Bukovje, ki ima dolgo tradicijo, leži ob regionalni cesti med Ljubnim in Lučami, od koder je lep pogled na Raduho. V več kot 120 let stari hiši, ki je poleti prijetno hladna, so pred desetimi leti uredili prostore za goste. Ponujajo kosila in večerje za praznovanja in srečanja s poudarkom na značilnih zgornjesavinjskih jedeh, v zgornjem delu hiše pa je pet prijetno urejenih sob s trinajstimi ležišči in skupnim prostorom ter kuhinjo.


Program

1. dan

Prihod na kmetijo v popoldanskem času, kjer vas pričaka prijazna gospodinja Alenka  z domačim žganjem aronije, jabolčnim sokom ali jabolčnim vinom.

Nastanili se boste v prijetno urejenih sobah. Do večerje se boste lahko razgledali po kmetiji. Če vas zanimajo domače živali in kmečka opravila, boste lahko gospodarju Marku tudi pomagali "ugnati" krave v hlev ali nakositi deteljo za prašičke.

Po večerji, pripravljeni pretežno iz surovin, pridelanih na kmetiji, vam bodo domači predstavili kmetijo in program za prihodnja dva dneva.

2. dan

Za zajtrk vam bodo ponudili omamno dišečo belo kavo ali čaj iz zelišč, nabranih v okolici. Na kruh si boste lahko namazali domačo marmelado, med, grbčev namaz, mohot ali sirni namaz z drobnjakom,  ter poskusili suhomesne dobrote gospodarja Marka: tradicionalni domači želodec, klobase, salame, vratovino.

V neposredni bližini je reka Savinja, ki je primerna za ribolov muharjenje ali pa samo počitek ob šumenju še vedno bistre vode. Na kmetiji prejmete zloženko, posvečeno Savinji. Če ste ljubitelji vodnih športov, se lahko odpravite na rafting k Jakobu ali Prodniku v bližini. V vročem poletju je kopanje v čisti reki prijetno in osvežujoče.

Popoldne se lahko odločite za piknik ob reki s košarico domačih dobrot: kruhom, bukovskim želodcem, salamo, šinkom in mohotom, z jabolčnim zavitkom, sokom ali jabolčnim vinom..


Zvečer za  lačne in utrujene poskrbi gospodinja Alenka s pravkar kuhano večerjo iz domačih sezonskih sestavin. Pozneje lahko z gostitelji ob tabornem ognju ob reki spečete mladi krompir, kostanj ali jeseni koruzo, ob kitarski spremljavi zapojete in se poveselite.

3. dan
Po zajtrku se lahko z avtom odpravite do izvira Savinje v Logarsko dolino in občutite mogočnost slapa Rinke. V zibelki splavarstva na Ljubnem ob Savinji pa se lahko prvo nedeljo v avgustu peljete s flosom in doživite nepozabno izkušnjo.

Cena tridnevnega programa na osebo: 75 evrov, turistična taksa 1 evro na dan.

Program vsebuje:

- 2 x polpenzion (nastanitev v sobah kategorije s 4 jabolki)

- druženje ob tabornem ognju

- predstavitev kmetije, aktivnosti na kmetiji

Piknik ob Savinji s košarico domačih dobrot je 10 EUR za 2 osebi.

Otroci do 5. leta bivajo brezplačno, od 5. do 12. leta za polovično ceno.

Gostitelji se bodo  z veseljem prilagodili vašim željam. Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

Prisrčno dobrodošli!


Informacije i rezervacije:

Turistična kmetija Bukovje

Alenka Korpnik

Primož pri Ljubnem 79

3333 Ljubno

Tel.: +386 (0)3 838 14 16

E- pošta: kmetija.bukovje@siol.net

www.turisticnekmetije.si/bukovje

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje