spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Domača stran
spacer
spacer
Predstavitev združenja
spacer
O nas
spacer
Katalogi
spacer
Press
spacer
Popotniške informacije
spacer
Varovanje okolja in narave
spacer
spacer
Drugi gostinski ponudniki na kmetiji
spacer
spacer
spacer
Hitro iskanje po nazivu kmetije

 

Kupujmo domace

Read reviews on TripAdvisor

 

 

 


Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

Spoznavajmo in uživajmospacerFotogalerijaspacerJedi od Gorenjske do PrekmurjaspacerReceptispacerSpoznavajmo in uživajmo - Programi kulinaričnih doživetijspacer

Spoznavajmo in uživajmo

Star pregovor pravi: Človek je, kar jé! V tej stari misli so strnjeni tudi naše sodobno razumevanje in pojmovanje ter odkrivanje vsega tistega, kar imenujemo gastronomija. Jemo zato, da živimo, vendar ne živimo samo zato, da bi le jedli! Torej nam spoznavanje jedi in pijač lahko odkrije ter pomeni veliko več. Pomaga nam pri odkrivanju hišnih, krajevnih, lokalnih in regionalnih kulturnih posebnosti in različnosti, skozi jedi in njihovo uživanje spoznavamo šege in navade ljudi, oblike njihovega vsakdanjega gospodarskega prizadevanja, sožitja z naravo, zgodbe, ki odkrivajo bolj ali manj oddaljene korenine zgodovinskega razvoja, človeških usod, povezanosti ali razlikovanj. Spoznavamo tudi različne okuse, vonjave gozdov, njiv, travnikov, pašnikov, vsega, kar človek pridela in v obliki jedi postavi na vsakdanjo ali praznično mizo.


SPOZNAVAJMO IN UŽIVAJMO

Pri kulinaričnem turizmu je spoznavanje lokalnih jedi in pijač cilj potovanja – vendar ne gre le za zaužitje hrane in pijač, ampak za poglobljeno spoznavanje pokrajine, njenih značilnosti, kulture, načina pridelave ter šeg in navad, povezanih z uživanjem hrane in pijače. Tako so v kulinaričnem turizmu okusi, arome in vonji rdeča nit, ki povezuje doživetja naravne in kulturne dediščine, srečanja z domačini, zgodbe in gastronomska doživetja.


FOTOGALERIJA

Ker se sodobni človek vedno bolj prehranjuje z očmi, je toliko bolj pomembno, da postaja spoznavanje gastronomskih posebnosti, različnosti in podobnosti ena od temeljnih sestavin njegovega samospoznavanja in odkrivanja kulturnih različnosti, ki so največja vrednota bolj ali manj globaliziranega sveta.

UŽIVAJMO BREZ MEJA

Gastronomska popotovanja od Gorenjske prek avstrijske Koroške do Prekmurja

Spoštovani gastronomski popotniki in popotnice,
na številnih spletnih straneh vam predstavljamo najbolj zanimiva gastronomska doživetja in priporočila za gastronomske izlete, potovanja in počitnice na obeh straneh državne meje, od Gorenjske prek avstrijske Koroške do Prekmurja.

Na gostoljubnih kmetijah in v gostilnah boste lahko uživali v pestri ponudbi lokalnih in regionalnih jedi in pijač ter svoja doživetja obogatili s srečanji z ljudmi na kmetijah in v vaseh, njihovimi vsakdanjimi prizadevanji in prazničnimi uživanji. Lahko boste obiskali tudi gastronomske prireditve in odkrivali bisere naravne in kulturne dediščine.

RECEPTI

Slovenija je gostoljubna dežela, ki obiskovalca preseneti z razkošjem tako tradicionalnih slovenskih jedi kot kulinaričnih mojstrovin, ki so sicer prišle izza meja dežele, a so tu dobile svoj slovenski nadih.

 

© 2018 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje